maanantai 24. syyskuuta 2012

Gluteeniton kesäkurpitsa-suklaakakku

Kesäkurpitsaa ja suklaata! Mikäs sen parempi yhdistelmä? No joo, ei ehkä ihan match made in heaven, mutta kakussa näiden pariuttaminen sujuu. Ihan vain siitä syystä, että kesäkurpitsa ei maistu kakussa ollenkaan, vaan tuo siihen mutakakkumaista pehmeyttä.

Tämä resepti on alkuperäiseltä nimeltään Date Sweetened Zucchini Fudge Cake ja se on peräisin Hope for Healing -nimisestä blogista. Kirjoitan tähän reseptin suomeksi ja desin mittoja käyttäen, sillä siitä saattaa olla jollekin apua. Aloittaville blogikokeilla tosin voisin sanoa vinkiksi, että jos seurailee paljon jenkkiblogeja, kannattaa ehkä ostaa itselleen jenkkitilavuuksia mittaavat välineet. Kannattaa myös tarkistaa keittiössä jo olemassa olevat välineet: useissa desin mitoissa näkyy mitat sekä deseissä että kupeissa.

Tähän reseptiin tulee tummaa suklaata, joten käyttämäsi suklaa määrää sen, onko kakku kokonaan ilman valkoista sokeria. Luulen kuitenkin, että suklaan voi myös jättää pois. Tällöin tietenkään kakku ei ole yhtä suklainen, mutta kuitenkin makoisa. Päätä itse. Olen samaa pohjareseptiä käyttäen – mutta ilman suklaata – tehnyt myös omenapiirakan.

Jos reseptiä noudattaa, niin tuloksena on jonkin verran terveellisempi mutakakku.

Gluteeniton kesäkurpitsa-suklaakakku

0,75 dl (1/3 kuppia) kaakaojauhoa
0,75 dl (1/3 kuppia) kookosjauhoa
1,2 dl (1/2 kuppia) hirssijauhoa
1,2 dl (1/2 kuppia) tapiokajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl leivinsoodaa
0,5 tl merisuolaa
0,5 tl kanelia
2 rkl pellavansiemenrouhetta
2,5 dl taateleita
2,5 dl kiehuvaa vettä
58–87 grammaa tummaa suklaata
3,5 dl kesäkurpitsaraastetta
3 rkl kookosöljyä

1. Laita kulhoon taatelit, kookosöljy ja tumma suklaa. Kaada päälle kiehuva vesi. Anna seoksen jäähtyä vähintään 10 minuuttia. Mitä kuivempia taatelit ovat, sitä kauemmin niiden kannattaa antaa liota.
2. Yhdistä toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet.
3. Laita taatelit ja suklaaneste blenderiin. Sekoita tasaiseksi massaksi. Hillitse itseäsi, että et söisi kaikkea massaa heti!
4. Lisää kesäkurpitsaraaste ja suklaamassa kuiviin aineisiin. Sekoita hyvin.
5. Kaada kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 40-55 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...