tiistai 19. marraskuuta 2013

Jerusalem: A Cookbook

Törmäsin verkon syövereissä Yotam Ottolengin teokseen Jerusalem: A Cookbook.

Vaikuttaa siltä, että näin nettiaikana keittokirjasta kuin keittokirjasta löytää liudan reseptejä suoraan verkosta. On siis makuasia, haluaako ostaa kirjan kotiansa koristamaan (tai tilaa viemään), vai nappaako reseptit virtuaalimaailmasta.

Yllä oleva linkki vie Amazonin sivulle, jossa ilmaisina PDF:inä jaossa kolme reseptiä:
  • Na'ama's Fattoush (kuulostaa likaiselta, mutta on oikeasti salaatti)
  • Spiced Cookies
  • Stuffed eggplant with Lamb and Pine Nuts
Couscous & Consciousness -blogissa on jaossa kyseisen kirjan resepti, jossa tarjolla on kukkakaalia tahinin ja granaattiomenansiementen kera.

New York Timesin sivuilla on reseptit:
No mutta.

Syy siihen, että tuohon kirjaan alun alkaen törmäsin, on etsin netistä maqluban reseptiä. Maqluba on Lähi-Idästä peräisin oleva riisiruoka, jossa yhdessä kattilassa kypsennetään sipulia, mausteita, lihaa ja kasviksia. Lopputuloksena on padallinen tiivistä riisiruokaa, joka lopuksi kumotaan tarjoiluvadille ylösalaisin.

Kuulostaa helpolta ja maukkaalta!

Couscous & Consciousness taitaa myös maqluban!

Maqluba 5
Kuvan lähde: Couscous & Consciousness

Maqluba menee kotikeittiössä testiin pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...