tiistai 5. marraskuuta 2013

Tanskalainen olutsuklaakakku

Tämä resepti ei todellakaan ole -ton. Ei ole gluteeniton, ei ole sokeriton, ei ole jauhoton, ei ole mauton. Olen niin pitkään leiponut ja kokannut -ton-tyylillä että on melko hurjaa palata sellaiseen, jossa voi ottaa reseptin ihan mistä tahansa keittokirjasta ja vain tehdä.

(Oikeastaan totuus on se, että olen sen verran kokeilunhaluinen, että harvoin pystyn tekemään täysin reseptin mukaan. Aina pitää vähän soveltaa. Tätä sovelsin sen verran, että jätin kuorrutuksen tekemättä.)

Tanskalainen olutsuklaakakku

250 g voita
vajaa 2 dl kaakaojauhetta
2 1/2 dl porteria tai Guinness-olutta
4,2 dl sokeria
150 g raastettua marsipaania
1, 5 dl maitoa (minä käytin kauramaitoa)
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta

1. Sulata voi kattilassa. Lisää kaakaojauhe ja olut, anna lämmetä hetki.
2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe.
3. Vatkaa sokeri ja munat ilmavaksi vaahdoksi. Lisää raastettu marsipaani ja vatkaa ilmavaksi. Lisää maito ja sitten jauhoseos.
4. Sekoita yhteen voiseoksen kanssa.
5. Kaada taikina voideltuun vuokaan, jonka koko on noin 20 x 30 senttimetriä. Paista kakkua noin 35-40 minuuttia 160 asteessa. Kokeile hammastikulla, onko kakku kypsä. Kypsästä kakusta tikku tulee taikinattomana ulos.
6. Jäähdytä.

Jos haluat (minä en jaksanut), voit tehdä kakkuun suklaakuorrutuksen. Sulata 150 grammaa tummaa suklaata vesihauteessa. Lisää joukkon 0,5 dl olutta. Sekoita hyvin ja levitä kakun päälle.

Oman kokemukseni mukaan kakku maistui vielä paremmalta parin päivän säilytyksen jälkeen.


Alkuperäinen resepti tanskaksi löytyy Odense Marcipanin sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...