sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Täydellinen gluteeniton leipä

Nyt voin jäädä eläkkeelle: tuotekehittelyni on saavuttanut huippunsa. Olen onnistunut leipomaan maagisen hyvää leipää, joka on sattumoisin myös gluteenitonta.

Tämä on perintöni maailmalle. Täydellinen pullero.


Mun mielestäni tämän leivän tekeminen on hyvin yksinkertaista: tarvitaan vain kolme eri kippoa, jossa aineita sekoitellaan. Ei vaivaamista, ei kohottelua. Ennakkovalmisteluja leipä kyllä vaatii, sillä tattarisuurimoita on liotettava ennen niiden käyttöä.




Rustiikkinen vuokaleipä 

4 dl tattarisuurimoita
2 kananmunaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
2,5 dl kaurahiutaleita
2 dl riisijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 rkl guargumia

1. Huuhtele tattarisuurimot ja laita ne veteen likoamaan yön yli.
2. Seuraavana päivänä huuhtele suurimot ja laita ne blenderiin. Älä "kuivaa" niitä, sillä joukossa saa olla mukana hiukan huuhteluvettä. Blendaa suurimot blenderillä tai sauvasekoittimella tasaiseksi velliksi.
3. Yhdistä yhdessä kulhossa kananmunat, oliiviöljy ja viinietikka. Vatkaa munien rakenne kunnolla rikki: seos saa vaahdota.
4. Yhdistä tattariseos ja munaseos. Kääntele hyvin sekaisin (vaatii hiukan työtä).
5. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä sitten kuivat aineet tattarivelliin.
6. Voitele leivinvuoka ja jauhota se riisijauholla. Kaada taikina vuokaan ja taputtele jauhotetuin käsin tasaiseksi.
7. Paista 200 asteessa 40 minuuttia. Irrota leipä vuoasta ja paista sitä vielä ylösalaisin 10 minuuttia.

Nauti!

2 kommenttia:

  1. Mikäs merkitys omenaviinietikalla on reseptissä? Mitä mahtaisi käydä, jos leipoisi ilman? En oikein pidä tattarista kypsennettynä, mutta ehkä rohkenen kokeilemaan reseptiä :)..

    VastaaPoista
  2. Onnistuuko guarkumi korvata esim. ksantaanilla tai psylliumilla?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...